ana sayfa
Yaşamla Dans
Her gün yaşadığımız olayları, psikolojik açıdan irdeleyen; hastalıklar veya sorunları değil, ruh halimizin inceliklerini araştıran bilimsel yazılar... Yeni yazılardan haberdar olmak için kayıt olabilirsiniz...
Zaman her şeyin ilacı mı?
Komplo fetişizmi
Kışkırt(ıl)mak üstüne
Her fedakarlık, gerçekten fedakarlık mıdır? Bir kişiyi, o kişiden çok düşünmek fedakarlık mıdır?
Narsisizm sinemaya gittiğinde kendini evinde hissediyordur. Çünkü...
Yemeği yiyen kim, siz mi beyniniz mi?
Ağlamak rahatlatır mı? “Ağla rahatlarsın” denir. Gülmek belki ama ağlamak...
Ama sesin öyle söylemiyor! Sesin tonu aldatan kişiyi ele veriyor mu?
Çikolata ve internet
İşkolizm “Bir dakika daha…”. Bir işkolikten duyabileceğiniz veya en azından kendi kendine sık sık söylediği bir söz...
Dopaminin azı karar, çoğu zarar! Dopamin hayatımızın merkezinde ama farkında değiliz. Bu yazı dopamine bir övgü
Her şeyin bir yaşı var mıdır? Ne zaman baba olunmalı? Çocuk yapmanın yaşı var mıdır? İdeal baba nasıl olmalı?
Hepimiz paranoyağız! Az veya çok şüphe içindeyiz. Herkesin takıntıları bir gün paranoyaya dönüşebilir. Yaşanan travmalar paranoya ile seyredebilir...
Yeni yıl bir başlangıç mı? Ne çok hedefler ve beklentiler koyarız kendimize! Ama koyduğumuz hedeflere nasıl ulaşacağız? Hedefleri koyarken nelere dikkat etmeliyiz?
Yaş farkı, fark ediyor mu? "Benden çok büyük" veya "benden çok küçük"... Çok sık karşılaştığımız söylemler...
“Beni çok korudun, ama ben seni ve kendimi korumayı öğrenemedim…”. Korumak, ilgi göstermek midir? Aşırı korumacılık üstüne...
Bir Roman Üstüne "Tutkulu" Bir Yazı (Ahmet Altan'ın Aldatmak isimli romanı üstüne...)
Kişisel
Herkes için...
Akademik
web siteleri